Over TEAM IP

Team IP is een bemiddelingsbureau dat de vraag en aanbod binnen de jeugdzorg op een persoonlijke en professionele wijze bij elkaar brengt. Door onze jarenlange ervaring binnen de jeugdhulpverlening kennen we alle facetten van het werkgebied en kunnen wij de beste match maken. Dit kan gaan om korte specifieke en incidentele vraagstukken of langdurige zorgopdrachten.

Wij selecteren ons team op kennis, kunde en kwaliteit. Zo hebben wij een breed scala van professionals die klaarstaan om u te ontzorgen bij uw zorgvraag. Door het begeleiden van kwetsbare cliënten binnen verschillende organisaties zijn onze medewerkers in het bezit van veel ervaring. Dit houdt in dat wij een enorme dosis aan kennis, ervaring en inzicht betreffende de problematiek omtrent deze jongeren hebben. Daarbij hebben wij een aantal kernwaarden:

Onze kernwaarden:

Waarborgen van continuïteit in de jeugdhulpverlening

Dankzij ons aanbod van diverse jeugdhulpverleners, die vaak al binnen één uur op locatie kunnen zijn, waarborgen wij de continuïteit in de jeugdhulpverlening.

Het doel dat wij trachten te halen is ervoor zorgen dat geen enkele cliënt of zorginstelling zonder voldoende deskundig personeel dreigt te gaan werken. Wij ontlasten u met de zorg over de personele bezetting, waardoor u tijd heeft voor andere belangrijke facetten binnen de zorg.

Team IP doet er alles aan om zowel bij u maar vooral bij de cliënt een blijvend perspectief te realiseren

Maatwerk middels matching en plaatsing

Wij nemen uw zorgvraag telefonisch of per e-mail op en luisteren aandachtig naar wat uw wensen zijn en de complexiteit van de cliënten. Door samen in gesprek te gaan over individuele vraagstukken proberen wij een beeld te schetsen van de situatie om zo de juiste professional op de juiste plek in te zetten.

Door onze jarenlange ervaring in de jeugdhulpverlening, maar ook als bemiddelingsbureau, kunnen wij u direct adviseren welke medewerker het beste aansluit op de cliënt of past bij de instelling. Wij houden daarbij rekening met de complexiteit van het vraagstuk maar kijken ook naar de culturele aspecten van een cliënt of groep. Op deze manier borgen wij maatwerk, wat ten goede komt van de zorg.

Adequaat begeleiden van kansrijke, maar kwetsbare jongeren

Onze zorgprofessionals beschikken over veel ervaring in het begeleiden van kwetsbare jongeren bij verschillende organisaties. Hierdoor lukt het onze medewerkers om snel inzicht te krijgen in de problematiek en uitdagingen waar de cliënten tegenaan lopen en kan er samen met de betrokken partijen worden gewerkt aan een gezamenlijke aanpak.

Onze medewerkers zijn getraind in het leggen van contacten, werken aan een vertrouwensband, het voorkomen van conflicten en druk uitoefenen op de groepsdynamiek. Onze aanpak is herstelgericht en biedt jongeren voldoende handvaten voor terugkeer en participatie in de maatschappij.

Bruggenbouwers

Ons voornaamste doel is het begeleiden van jongeren naar terugkeer en goede participatie in onze maatschappij. Onze aanpak is daarbij als het bouwen van bruggen. Wij leggen de focus op het bevorderen van de eigen kracht van de jongeren. De jongere is als het ware zijn of haar eigen architect. Wij begeleiden de jongeren in het construeren van een eigen brug. In een volgend stadium kan worden gestart met het verstevigen van deze symbolische brug. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de jongeren weer regie over hun leven hebben en klaar zijn om de brug des levens te kunnen gaan bewandelen.

Maatschappelijk betrokken

Team IP is maatschappelijk betrokken bij diverse projecten. De dankbaarheid de mensen is voor ons een belangrijke drijfveer om daarmee door te gaan.

Ter illustratie een bedankmail
van een van stichting De Thuishaven.

Namens de stichting De Thuishaven willen wij de heer Faissal Taanabout, directeur Team IP, hartelijk bedanken voor zijn medewerking en betrokkenheid middels het sponsoren van de volledige uitgeruste voetbaltenue’s.
Wij streven ernaar om middels desbetreffende competitie een maatschappelijke bijdrage te leveren aan het verbeteren van het sportieve en sociale leefklimaat in Togoville. Ook willen wij een bijdrage leveren aan een stukje talenten-ontwikkeling; namelijk jonge talenten de kansen bieden om professionele trainingen te verkrijgen en eventueel kansen voor hen te creëren om tijdens de wedstrijddagen gescout te worden en zo hun dromen na te kunnen jagen.

“Shaking hands is the first step towards Respect”

Namens de stichting De Thuishaven,
Team-IP bedankt!!!

Werken bij Team-IP

Ben jij op zoek naar een uitdagende en veelzijdige baan? Vul onderstaande formulier in en we nemen zeker contact met je op.

Interesse?

Bent u benieuwd naar wat wij als bemiddelingsbureau voor u als zorginstelling kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij bespreken graag uw wensen en vertellen onze mogelijkheden. Wij weten zeker dat wij samen met u een prachtige match kunnen maken waarin professional en zorgorganisatie veel voor elkaar én de jongeren kunnen betekenen.

Afbeelding met contactinformatie 085-0608368